fbpx
Cabinet optică medicală în Timișoara
Fii curios! Întreabă şi descoperă de ce nu vezi!

Te încurajăm să pui întrebări!

Atunci când ajungi în faţa unui optometrist, gândeşte-te că reprezintă o sursă sigură de informare pe care o poţi accesa în detrimentul căutărilor pe Internet în legătură cu afecţiunea pe care o „stăpâneşti”. Unul dintre rolurile specialistului este de a detecta aspecte patologice și măsura vicii de refracție potenţiale dar şi de a informa corect pacientul, oferindu-i detaliile specifice afecţiunii oculare pe care o depistează. Read more

Ochii si formarea de noi legaturi sociale

Privitul în ochii persoanei iubite, a prietenilor sau a unor străini este un instinct natural, o scanare a creierului. Totodată, știința ne arată că prin acest gest creierul nostru stabilește legăturile sociale pe care le vor urma.

Cercetatorii ce apartin Institutului Național de Neuro – Psihologie, au efectuat teste pe un esantion de 100 de persoane ce nu se cunoasteau sau nu avusesera niciodata contact inainte.Timp de două zile s-au privit în ochi, în cadrul a trei experimente diferite, timp în care creierul lor a fost monitorizat.Astfel au ajuns la concluzia că legăturile sociale sunt determinate de privitul în ochi, după care creierul este cel care decide mai departe. Totodată, un alt studiu a arătat cât de important este contactul vizual când e vorba de clădirea încrederii între două persoane.Pornind de la acest studiu poate ar fi bine să acordăm mai multă atenție celor din jur, să ne facem timp pentru contact vizual, să ne ridicăm ochii din ecrane, ca să socializăm și să îi cunoaștem mai bine pe cei din jur.

In cadrul acelorasi teste rezultatele sugereaza ca functionalitatea organelor de vaz este influentata de bunastarea emotionala a oamenilor.Astfel degradarea vederii in timp este unul din factorii ce favorizeaza debutul unor tulburari de comportament depresive.