top of page
WhatsApp Image 2023-08-26 at 22.22.42.jpeg

Ochelarii fotocromatici: Protecție și confort pentru ochii tăi!

Acești ochelari sunt concepuți să se întunece în mod automat în prezența luminii solare și să se deschidă la culoarea initiala  in absența acesteia. Acest proces de adaptare la lumină se datorează tehnologiei speciale încorporate în lentilele ochelarilor fotocromatici.

Cum funcționează ochelarii fotocromatici?

Lentilele ochelarilor fotocromatici conțin substanțe chimice fotosensibile, cum ar fi halidele de argint sau moleculele de cristal lichid, care reacționează la radiațiile ultraviolete (UV) din lumina solară. Atunci când aceste substanțe sunt expuse la radiațiile UV, ele încep să se închidă, permițând mai puțină lumină să ajungă la ochi. Pe măsură ce nivelul de radiații UV scade, lentilele își revin la starea lor originală, devenind mai transparente.

Este important de menționat că lentilele fotocromatice reacționează doar la radiațiile UV și nu la lumină vizibilă în sine. Acest lucru înseamnă că, într-un mediu foarte luminos, cum ar fi o zi însorită, lentilele ochelarilor fotocromatici se vor închide mai mult pentru a oferi o protecție sporită împotriva radiațiilor UV dăunătoare. Într-o încăpere slab iluminată sau noaptea, când radiațiile UV sunt minime sau absente, lentilele se vor deschide complet, devenind aproape transparente.

bottom of page