Cabinet optică medicală în Timișoara

Lentile progresive – soluţia perfectă pentru persoanele dinamice

Fiecare persoană care depăşeşte vârstă de 40 de ani, începe să fie dependentă în majoritatea timpului de folosirea ochelarilor pentru aproape.
Disconfortul acestui fenomen se manifestă atunci când pacientul este deja purtător de ochelari pentru distanţă, iar activităţi uzuale, precum şofatul, privitul la televizor, cumpărăturile sau cititul unui prospect de medicamente devin dificile pentru că necesită alternarea celor două perechi de ochelari.
Lentilele progresive au eliminat această problemă și în plus au sporit confortul prin faptul că trecerea de la zona de vedere la distanță la zona de citit se face treptat printr-un canal de progresie. Aspectul acestor lentile ascunde perfect faptul că aveți nevoie de ochelari pentru citit.

Avantajul lentilelor progresive nu se rezumă doar la aspectul estetic ci și la corecția mult mai naturală a vederii. Acest tip de lentilă asigură o progresie continuă a puterii dioptrice pentru fiecare zonă a lentilei prin care ochiul privește. Astfel sunt eliminate “salturile” de imagine care sunt percepute în cazul lentilelor bifocale la schimbarea privirii de la cartea pe care o citim la o persoană aflată în încăpere la câțiva metri distanță.

La primul contact cu lentilele progresive este posibil să aveți nevoie de o perioadă de acomodare cu acest tip de lentilă, perioadă ce poate varia de la câteva ore până la câteva zile.

Programeaza-te la un consult acum!